Панно в техніці декупаж або як спростити творче життя☺

Раніше техніка декупаж була для мене чимось недосяжним.  В спробах вкласти серветку без складочок я вже вирішила, що нащо то все і вже ж простіше намалювати візерунок власноруч. А потім знайшла спосіб з яким отримуєш максимальне задоволення від творчого процесу. Але обережно! Є ризик не зупинитися на одному виробі ☺

Матеріали, які знадобляться:

  1. Серветка для деку пажу
  2. Клей для деку пажу
  3. Акриловий лак
  4. Акрилова фарба для підмальовки фону
  5. Полотно ґрунтоване 20*20 см
  6. Цупка плівка (від обгортки квітів або ж файл)
  7. Плаский синтетичний пензлик
  8. Розприскувач для води

Оздоблення за смаком. У мене це прищіпки, дерев’яні зірочки і люмінофорна пудра

Загалом, я не любитель затягувати творчі процеси. Бо як припекло, то мені необхідно все якнайшвидше зробити, щоб вже побачити результат своєї діяльності і чи співпадає він з тим, що уявлялося в голові. Тому для основи панно я обрала ґрунтоване полотно. І це просто знахідка! Різні формати, які чудово поєднувати між собою, наявністьпідрамника за який зручно підвісити або ж і просто поставити на підставку.  Простір для фантазії – адже можна перенести не тільки малюнок серветки, а й декупажну карту, а ще роздруківку фото. Мммм… я ж казала, буде складно зупинитися) І головний фактор: полотно вже готове до роботи, адже не потрібно зафарбовувати його білим для яскравості малюнка. Одразу приступаємо до творчості

Обираємо фрагмент серветки, який будемо переносити, і попередньо його приміряємо. Відділяємо верхній шар з малюнком і кладемо на плівку. Тепер рясно змочуємо водою, щоб серветка повністю промокла. Не бійтеся додавати багато води, так буде легше розрівняти малюнок. Не лякайтесь того, що серветка пішла зморшками, тепер її розтягуємо обережно  руками. За нагоди, додатково обприскуємо водою.

Тепер накриваємо ще одним шаром плівки. Отримуємо «пиріжечок» плівка-серветка-плівка. На цьому етапі прибираємо залишки води і складочки ретельно вирівнюючи поверхню сухою ганчіркою або пластиковою карткою.

Поки залишаємо і переходимо до основи. В нашому випадку це ґрунтоване полотно. Наносимо на поверхню клей для декупажу.

Далі процес схожий на перенесення тимчасових татуювань. Поступово знімаємо плівку зі зворотної сторони малюнку серветки.  Прикладаємо разом з плівкою, що лишилась до основи (плівка зверху). І знову ретельно розрівнюємо наш малюнок вже на полотні. І тепер обережно знімаємо захисний шар із серветки.

Все чудово! Вітаю, в нас вийшло перенести зображення без нервів. Радіємо, думаємо та де ж той метод був раніше і залишаємо підсохнути ☺

Я тим часом вирішила, що хочу більш функціональне панно і забажала приклеїти декоративні прищіпки. А щоб більше відповідало тематиці, оздобити їх зірочками. На той момент акрилової фарби, що світиться у темряві не було і я розмішала люмінофорну пудру з лаком, щоб покрити фігури. Одразу скажу, краще взяти фарбу, бо пудру необхідно постійно помішувати для рівномірного нанесення і вона має певну текстуру після засихання. Але ж мені чекати було ніколи той обходилася чим є)

Як панно підсохло зафарбуємо вільні від малюнку ділянки.  Я обрала темно синій відтінок акрилової фарби. На фото він яскравіший ніж насправді. Але ж ви можете обирати будь-який колір і не обов’язково в тон  малюнка – як самі забажаєте, це ж творчість)

Покриваємо шаром акрилового лаку.

Коли лак підсох, приклеюємо наше оздоблення на панно за допомогою клею Дракон або ж термоклейового пістолету

Я також виділила сумішшю, що світиться, напис і деякі цятки зірок на малюнку.

На цьому не зупинилась і прикрутила гірлянду. Закріпила блок для батарейок зі зворотної сторони на двосторонній скотч. Ви можете використати для цього термоклей і також для того, щоб закріпити гірлянду по боках полотна. Тепер це повноцінний нічник) 

Ось що вийшло в результаті. 

І я так тим всім захопилася… Що згодом в моєму домі з’явилось дуже багато речей в техніці декупаж. Кажу ж, головне вчасно зупинитися ☺ Або ні) вирішувати тільки вам. Творчого натхнення і дякую, що завітали ☺

Автор майстер-класу: Анастасія Фоміна

*Майстер-клас створено спеціально для HMStudio, публікація без посилання на першоджерело заборонена!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 4,00 из 5)
Завантаження...

Комментарии

Залишити відповідь

You may also like...