Як створити ефект патіни на гіпсовій поверхні. Майстер-клас

Речі в інтер`єрі з історією та “нальотом часу” користуються великою популярністю завжди, вони додають античності та особливого шарму приміщенню, в якому знаходяться. А ви знаєте, що створити ефект зістарених речей можна власноруч? Помічником у цьому стане спеціальний матеріал для зістарювання – патіна, а як з нею працювати та яких результатів можна досягти розповімо далі:)

В цьому майстер-класі ми будемо тестувати як патіна від ТМ Pentart створює ефект зістарювання на гіпсовій поверхні.

Необхідні матеріали:

Покриваємо гіпсові заготовки клеєм-лаком. Ми обрали три заготовки, щоб протестити всі три реагенти з набору патіни Pentart – блакитний світлий, зелений та блакитно-зелений. Замість клею-лаку можна використовувати акриловий грунт.

На ще вологий шар клею-лаку (чи грунту) наносимо металічну пудру з набору патіни PentArt. Пізніше ми будемо наносити реагенти, під дією яких буде плавитись ця пудра, створюючи імітацію натуральної античної міді, природного відтінку. Зайву пудру знімаємо пензликом.

І тепер починається магія…..;) Коли поверхня повністю суха на дотик, наносимо реагенти, щоб отримати кольоровий ефект та чекаємо 1-2 години, саме стільки часу триває процес реакції пудри та реагентів. Важливо! Не використовуйте фен для пришвидшення процесу сушіння реагентів! Реагенти просто наносяться за допомогою тоненького носика в пляшечці та потім розподіляються за допомогою пензлика. Реагенти можна наносити як по одному на поверхню, так і міксувати між собою, щоб отримати різні ефекти.

Ось і все. Можна насолоджуватись нашим результатом роботи:)

Творіть, експериментуйте та відкривайте безмежний світ творчості для себе!

*Майстер-клас створено спеціально для HMStudio, публікація без посилання на першоджерело заборонена!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 2,67 из 5)
Завантаження...

Комментарии

Залишити відповідь

You may also like...