Хто бажає чашку новорічного настрою?!

Такий подарунок протягом свят чудово прикрасить робочий чи кухонний стіл, підвіконня, інстаграмне фото)) А після, можна і навіть потрібно, використати за призначенням – пити чай чи гарячий шоколад з маршмерлоу.

Нам знадобиться:

  • чашка
  • оазис – флористична губка
  • гілки ялинки чи сосни, туї
  • кілька ялинкових прикрас
  • природній декор ( горіхи, шишки, каштани, хлопок, палички кориці, гвоздика, маківки, дольки сушеного апельсину, кора, гілочки шипшини, мох)
  • сухі красиві гілки
  • секатор
  • ніж
  • клейовий пістолет

Перш за все ми обираємо чашку. Можливо, вона вже у вас є і викликає асоціації наповнення. А можливо, ще потрібно обрати. Тож мої поради:

  • бажанно однотонна або ж 2-3 кольори графічний однотипний малюнок із стійким дном із побільшим об’ємом 350-400-500мл.
  • обираємо з думкою про наповнення або ж під людину, котрій даруємо чи під інтер’єр. Наприклад, дитяча чашка:  м’якого кольору з золотими колами, доповнимо гілками сосни, золотими ялинковими прикрасами, шишками та тематичним печивом на паличці, засніженими білими гілками сливи; чоловічу: темний лаконічний колір чашки ( синій, коричневий, чорний), графічні прикраси, волоські горіхи, чорні гілки груші; з жіночою тематикою – безліч варіантів, офісна – лаконічна, витримана (можна додати наклейку чи печиво з логотипом або ж використати в композиції кольори компанії ).

Тепер задача – купити оазис. Що воно таке?

Оазис (oasis) – штучний пористий матеріал з капілярними властивостями, добре всмоктуючий і довго утримує вологу. У побуті він відомий як флористична губка, піна, піафлор, флористичний пінопласт. Головні властивості – утримувати вологу і надійно тримати квіти в композиції. Можна придбати в “HandMade Studio”.

По розміру чашки потрібно вирізати шматок оазису, кинути у ємність з холодною водою, почекати доки сам вбере в себе воду.

Не обов’язково всю чашку заповнювати оазисом ( якщо вона дуже висока) на дно можна покласти стрейч плівку чи целофан. Головне, щоб висота оазису була не менша 5см. Але в нашому випадку, висота оазису та глибина чашки ідеально підходять.

Наступний крок – заповнення чашки гілочками. Тут потрібно обрати для себе: форму композиції, наповнення, колористику, тему, робити односторонньою чи вона стоятиме по цетру столу.

Готуємо гілочки до “посадки”: нарізаємо секатором чи ножицями під кутом 45градусів задуману нами висоту, чистимо знизу стовбур 2-3см. від голочок.

Заповнення можна розпочати з країв чашки, дивимося, щоб наші гілочки перекривали оазис.

Потім рухаємося по спіралі до центру, заповнюємо і його.

Переходимо до самої творчої частини – декорування. Шишки та гілки можна засніжити спеціальним балончиком або білою акриловою фарбою, чи посипати блискітками, бісером.

У мене є балончик із золотою фарбою – тож гілки шипшини, маківки, гілочки липи – просто надзвичайно стильно, красиво та дорого виглядатимуть.

Шишки і горіхи, мох, кору, з допомогою клейового пістолету, можна приклеїти до товстих гілочок дерева або відразу до ялинкових.

Ялинкові прикраси можна зв’язати по кілька штук флористичною проволокою, щоб додати об’єму в композицію.

В нас одностороння композиція, тож крупні золоті гілки ставимо на задній план, ближче до переднього – мілкіші та нижчі (білі).

Передній план заповнюємо хлопком, шишками, ялинковими прикрасами.

Ще важливо не “переборщити”! Беремо гілочку чи декор в руку, підносимо до місця де ми їх хочемо бачити, якщо гармонійно з іншими – ставимо. Не обов’язково використовувати весь запас декору)) Хоча, якщо душа бажає свята – не відмовляйте собі ні вчому!

 

Для перевезення рекомендую: запакувати чашку з композицією у целофан, зав’язати зверху та поставити у паперовий пакет “за хвостик” (так само і діставати).

Тож наша зимово-святкова кружечка готова!

Пийте зиму з задоволенням!

Автор майстер-класу: Ковальчук Людмила

Майстер-клас підготовлений для HMStudio. Розміщення статті без вказання автора і посилання на першоджерело заборонено!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Завантаження...

Комментарии

You may also like...