Декоративне дерев’яне панно

  • PicsArt_04-20-05.43.36
  • PicsArt_04-21-04.31.01
  • PicsArt_06-01-07.51.24
  • PicsArt_06-01-07.35.59
  • PicsArt_06-01-08.04.09
  • PicsArt_06-01-08.06.31
  • PicsArt_06-01-08.10.57

Необхідні матеріали:
Дерев`яна заготовка
– Шліфувальна губка або шліфувальний папір
Морилка
– Поролонова губка
Плоскі пензлі
– Малярна клейка стрічка (скотч)
– Акрилові фарби (Polycolor (Maimeri), HM STUDIO)
– Хомут (або основа для кільця)
Декоративна скляна пляшечка
Кріплення для картин

Отже, для початку потрібно підібрати дерев`яну заготовку для нашого панно або заготовку з фанери. В нашому випадку – заготовкою була підставка для піци. Далі шліфуємо заготовку за допомогою шліфувальної губки або паперу. Після цього приступаємо до цікавого – покриваємо заготовку морилкою за допомогою поролонової губки (як альтернатыву можна використати широкий плоский пензель або шматок тканини). Спершу мы покрили основу морилкою кольору бук, але вона здалася світлою, тому поверх покрили червоно-коричневою морилкою.


Після повного висихання морилки,  клеїмо на заготовку скотч так чином, щоб утворились геометричні фігури (малярного скотчу не було, тому ми використали звичайний канцелярський). Скотч стане так званим «трафаретом», щоб у нас були рівні чіткі лінії.

Далі приступаємо до фарбування нашої заготовки. Ми підібрали три кольори акрилової фарби – Polycolor (Maimeri) №404 королівський синій, Polycolor (Maimeri) №068 тілесний, латексна фарба HM STUDIO №38 м`ятний. Після того, як перший ярус фарби висох, ми покриваємо другий раз (можна покривати за допомогою спонжу, тоді отримаєте однорідну текстуру).


Після повного висихання фарби, обережно знімаємо скотч і перевіряємо чи не порушилися рівні лінії. Якщо при знятті малярної стрічки ви заділи рівний край фарби, тоді можна просто обережно дофарбувати акриловою фарбою. При бажанні фарбу чи всю заготовку можна покрити захисним акриловим лаком.

Далі ми вибираємо місце для майбутньої пляшечки з декором. Прикручуємо на те місце хомут (в моєму випадку це була роз`ємна основа для кільця) або прибиваємо гвіздками (можна приклеїти на супер міцний клей). Вставляємо в наш хомут декоративну скляну пляшечку. Після цього потрібно прикрутити на зворотню сторону деревянної заготовки кріплення для картини, щоб заготовку можна було повісити на стіну.

Ось наше панно і готове!

Залишилося лише придумати, що поставити.

Автор майстер-класа: Марчук Анна

Майстер-клас підготовлений спеціально для HMStudio.

Розміщення статті без вказівки автора і посилання на першоджерело заборонено!


1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...

Комментарии

Залишити відповідь

You may also like...